Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

Stenungsunds IBK

4 - 3
Sundahallen
21 november 2009
14:00

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: Stenungsunds IBK - IBK Tygriket 99

Finns det något värre än hedersamma förluster?
Förmodligen gör det givetvis det, men precis när slutsignalen går och man inser att matchen faktiskt är slut och resultatet inte längre går att påverka känns tomheten och hopplösheten fullständigt avgrundsdjup.

Matchen mot Stenungsund kan Tygriket nämligen arkivera under rubriken hedersam förlust. För noll poäng till trots så gjorde man ändå en gedigen insats och följde den matchplan man på förhand satt upp. Kanske blev man väl defensiva i första perioden men samtidigt togs inga onödiga risker och akta men säkert växte man allt mer in i matchen. I mittperioden var det Tygriket som stod för grannlåten och kunde med lite bättre skärpa i avslutningarna kanske rentav ha med sig en ledning in i slutakten.

Ledningen kom dock relativt omgående då man fortsatte på den inslagna vägen som stakats ut i mittperioden. Men efter ledningsmålet blev laget allt mer passivt och lite väl mycket försvarsinriktat. Förvisso spelade man riktigt bra i försvaret och hade relativt god kontroll på hemmalaget som mestadels rullade boll runt Tygrikets täta försvarsbox. Kanske var det även ett uns trötthet som kom smygandes i kullinserna och bidrog till att man hamnade lite väl långt ner i planen. Sedan skall självklart en del av den "äran" tillskrivas hemmalaget som metodiskt och med stort tålamod väntade på att läget skulle dyka upp. Inte minst Stenungsunds förstakedja, som förmodligen är seriens bästa, skapade ett konstant tryck med speldirigenterna Niclas Larsson och Magnus Tillander i spetsen. Dessa båda herrar var tillslut det som fick vågskålen att väga över till hemmalagets fördel. Tygriket hade ingen motsvarighet som vågade hålla i och fördela bollen på offensiv planhalva vilket innebar att anfallen blev allt kortare ju närmare slutsignalen man kom.

Självklart var det inga muntra miner i Tygrikets buss på hemvägen som sig brukligt är efter en förlust, men glädjande var ändå att många av vinnarskallarna i laget tog till orda och redan där och då ställde in siktet på nästkommande match. För förlusten till trots så fanns det en hel del positiva saker att bygga vidare på. Många matcher återstår och Tygriket har de senaste åren dragits med den fula ovanan att vara en slow-starter.

Till sist...
"Halt! Här får ingen passera, här kommer ingen förbi."
Die Mauer skall återuppföras tjugo år efter föregångarens fall.

Matchfakta
Stenungsunds IBK – IBK Tygriket 99 4-3 (2-0, 0-2, 2-1)

1-0
2-0
2-1 Tommy Gunnarsson (Kristoffer Arvidsson)
2-2 Fredrik Johansson
2-3 Peter Kristensson (Tommy Gunnarsson)
3-3
4-3

Skott: 28-19
Publik: 117
Utv: SIBK 2x2, TT99 2x2
Domare: Peter Frankenberg & Johan Myhr

Hôven

*** Sälen
** Larre
* Hiawatha
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Fredrik Johansson 1 1 0 0 1
Peter Kristensson 1 1 0 0 1
Kristoffer Arvidsson 1 0 1 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
Björn Andersson 1 0 0 0 0
Daniel Gripestam 1 0 0 4 0
Jesper Sunnerås 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 27 feb 2010, 15:00 IBK Tygriket 99 - Stenungsunds IBK 8 - 3